Er is voor de vijfde achtereenvolgende week sprake van een griepepidemie in Nederland. In week 2 van 2019 rapporteerden de Peilstations participerend in ‘Nivel Nederlands instituut voor onderzoek van de gezondheidszorg  Zorgregistraties eerste lijn’ 80 mensen met influenza-achtig ziektebeeld (IAZ influenza-achtig ziektebeeld ) op de 100.000 inwoners.

Dat is boven de epidemische drempel (51 per 100.000).

Bon: RIVM

 

Ook ik mag deze week “vechten” tegen een virus. Ik zal je de details besparen, maar het vechten tegen dit soort onaangename gasten in je lichaam vraagt een hoop zakdoekjes…Maar naast zakdoekjes ook een hoop energie.

De trap oplopen is een opgave, ik ben al buiten adem als ik de was heb opgehangen. De hele dag met een dekentje voor de TV lijkt ineens heel aantrekkelijk. Maar ik moet ook nog even die en die bellen, een mail versturen, een document afmaken, eten koken etc…Herkenbaar

Voor op bed liggen voel ik me niet ziek genoeg, maar ik ben ook niet fit genoeg om alles te doen wat ik normaal gesproken op een werkdag zou doen. Hmmm wat helpt?
Goed luisteren naar mijn lichaam. Het heeft energie nodig om te herstellen, het heeft aandacht en rust nodig. Dus Yin!

Ik rol mijn mat uit inclusief schapenwollen dekmatje. Ik stook de temperatuur van mijn yogaruimte op. Ik zet fijne muziek aan en leg mezelf intuïtief in de eerste yin houding. Het is twisted roots. Heel praktisch want dan heb ik het minst last van die loopneus. Al na 3 minuten voel ik me rustiger en lichter worden. Hart, long, pericard en galblaas meridianen worden geraakt. De draaiing geeft verlichting voor mijn rug de voelt alsof ik met een deegroller ben bewerkt. Mijn lichaam wordt zachter, de spanning tussen mijn schouders verdwijnt. En ik stem af op wat mijn lichaam me vertelt. Saddle Pose! En zo ben ik zomaar een uur en een stuk of 5 houdingen verder. Dat zou ik vaker moeten doen!

De zakdoekjes heb ik nog wel een paar dagen nodig, maar ik voel dat mijn lichaam aan het werk is om te herstellen, te vernieuwen. En dat voelt goed!

De inhoud van deze website is beveiligd tegen kopiëren . . .