Yoga

Yoga

Bij alle (y)in Yoga kun je kiezen uit een breed aanbod aan groeplessen, privelessen, lessen bij jou op het werk en workshops.

Ben je op zoek naar ontspannen vormen van bewegen en vooral op zoek naar ruimte en stilte, kies dan voor Yin of Hatha. Wil je sterker en leniger worden en op een actievere manier je hoofd leeg maken? Kies dan voor Vinyasa Flow of Easy Flow.

En ben je toe aan warmte en wil je werken aan je gezondheid op een ontspannen manier, probeer dan eens Hot Yin

Je kunt altijd contact opnemen voor advies!

Yin

Yin Yoga is een vorm van yoga die al eeuwen oud is, maar nu pas steeds meer aan populariteit wint. En dat is niet zo gek!

Bijna alle activiteiten in ons leven zijn Yang. Denken, doen, prikkels, snelheid….Yin is de tegenhanger. Yin kan innerlijke rust brengen. Je zenuwstelsel kalmeert. Yin helpt je de balans te vinden naast elke actieve of dynamische vorm van beweging, zoals bijvoorbeeld fitness, sport of een vorm van Yoga.

Lees Meer

Yin is een meditatieve vorm van yoga en geeft ruimte in het lichaam in de ruimste zin van het woord. Niet alleen het bindweefsel maar ook het lichaamsveld wordt door Yin veranderd.

De houdingen worden op een passieve maar toch intensieve manier beoefend omdat ze lang worden aangehouden; tussen 1 en 8 minuten. Hiermee wordt met name het bindweefsel opgerekt en gestimuleerd.

De gewrichten worden zo beweeglijker en actiever en er ontstaat meer opening en ruimte in het lichaam. De houdingen richten zich vaak op het gebied van knieën, enkels, heupen, heiligbeen, bekken en de gehele rug, maar ook op de schouders, handen en ellebogen. Het effect van Yin is een flexibeler, energetisch stabieler, beweeglijker en uiteindelijk sterker wordend fysiek-, mentaal-, emotioneel- en energetisch lichaam.

Yin is perfect als balans naast een langdurig eenzijdig fysieke belasting. Hiermee kan je de eventuele gevolgen van zware fysieke-, psychische-, of eenzijdige arbeid compenseren.

Yin Yoga heeft alles te maken met aandacht.
Aandacht bij het moment, bij je lichaam en bij je gevoel.

Benieuwd of deze vorm van Yoga bij jou past? Yin yoga is geschikt voor iedereen. Extra geschikt voor jou als je fysieke of mentale klachten hebt.

Yin Yoga wordt inmiddels ook ingezet bij de (top)sport voor sneller herstel en ter voorkoming van blessures. Je hoeft niet lenig te zijn of ervaring te hebben. Neem contact met ons op voor advies.

Verberg

Vinyasa flow

Vinyasa flow is een actieve, intensieve vorm van bewegen.
Vinyasa betekent stroom, doorstroming. Bij Vinyasa flow volgen de houdingen elkaar in series en met vloeiende bewegingen op.
Je flowt als het ware van de ene naar de andere houding in een serie.

Lees Meer

 

Je kunt het positieve effect op jouw lichaam op veel verschillende niveaus ervaren. Door de bewegingen in combinatie met aandacht voor je adem ontwikkel je snel warmte in je spieren en bindweefsel. Daarmee schep je de voorwaarde voor jouw lichaam om afvalstoffen af te voeren.

De les wordt altijd afgesloten met ontspannende houdingen. Bij Vinyasa flow ontwikkel je kracht, uithoudingsvermogen en lenigheid. Na de les ben je ontspannen, voel je weer ruimte in lichaam en geest. Door de afvoer van de afvalstoffen krijgt je huid een gezonde glans.

Benieuwd of deze vorm van Yoga bij jou past? Neem contact met ons op.

Verberg

Easy Flow

Easy flow is een zachtere vorm van Vinyasa flow. Easy, niet als gemakkelijk maar meer als ontspannen, relaxed. Bij Easy Flow volgen de houdingen elkaar in series en met vloeiende bewegingen op. Je flowt als het ware van de ene naar de andere houding in een serie. Bij Easy Flow zijn de series wat minder intensief dan bij Vinyasa flow, maar met dezelfde positieve effecten.

Lees Meer

 

Je wordt sterker, leniger en je ontwikkelt uithoudingsvermogen. Je lichaam zal afvalstoffen sneller afvoeren, waardoor je herstelt en je huid een stralende glans krijgt. De ontspannende eindserie bevordert de kwaliteit van je slaap.

Benieuwd of deze vorm van Yoga bij jou past?
Neem contact met ons op voor advies.

Verberg

Hatha

De naam Hatha bestaat uit de Sanskriet-woorden ha (zon) en tha (maan) samen. De zon staat voor actie, de maan voor verinnerlijking. Met Hatha breng je die tegengestelde energieën samen. Door je concentratie en adem naar punten in het lichaam te verplaatsen, breng je daar bewustzijn.

Lees Meer

Iedere houding heeft vier fases.

  1. De voorbereiding: in een rustige, neutrale houding kom je met je aandacht op de plek waar je bent en in het moment.
  2. Het aannemen: op een vloeiende, natuurlijke manier beweeg je je naar de houding. Zonder forceren. Het is niet belangrijk hoe het er uit ziet, hoe lenig je bent of hoe sterk. Het gaat om goed aanvoelen wat de houding met jou doet, wat bij jou aandacht nodig heeft.
  3. Het aanhouden: je houdt de houding een aantal ademcyclussen vast. Inspannen met zachtheid, steeds met aandacht voor adem en lichaam.
  4. De waarneming: in een rusthouding voel je na wat de uitwerking van de houding is. Soms neem je een houding meerdere keren aan. Zo wordt de houding je eigen en is het eenvoudiger om je er volledig op te concentreren.

Tijdens een Hatha les heb je aandacht voor je adem en jouw lichaam.
Je leert ervaren of en waar er bij jou stagnatie in energie is.
Door Hatha laat je de energie weer stromen en maak je ruimte voor fysiek en mentaal herstel.

Benieuwd of deze vorm van Yoga bij jou past?
Neem contact met ons op voor advies.

Verberg

Yoga

Wil je meer weten over de verschillende soorten Yoga?
De inhoud van deze website is beveiligd tegen kopiëren . . .