Behandelingen

Behandelingen

Gebrek aan energie? Geen zin in een groepsles? Of wil je werken aan het herstel van een specifieke klacht? Kies dan voor Yin Medicine, persoonlijke yin begeleiding of een energetische behandeling. Behandelingen vinden uitsluitend op afspraak plaats en er vindt altijd eerst een (telefonische) intake plaats. Neem contact met ons op voor advies of een afspraak.

Yin Medicine

Yin yoga focust zich op het mobieler maken van onze gewrichten.
Het is een meditatieve vorm en geeft ruimte in het lichaam in de ruimste zin van het woord. Yin yoga houdingen worden dan ook op een passieve, maar wel intensieve manier beoefend en lang aangehouden, soms wel tot 8 minuten.

Op die manier wordt eerder het bindweefsel dan de spieren opgerekt en gestimuleerd. Hierdoor worden gewrichten beweeglijker en actiever. Dit stimuleert meer opening en ruimte in jouw lichaam; in het bijzonder rond het gebied van heupen, heiligbeen en de gehele rug.

Het effect van Yin yoga-houdingen is een flexibeler, energetisch stabieler, beweeglijker en uiteindelijk sterker lichaam.
Het beweeglijker maken van bindweefsel zegt iets over het bereiken van meer mobiliteit en flexibiliteit in de gewrichten van het lichaam.

Tijdens deze persoonlijke en op maat gemaakte behandeling wordt je begeleidt in diverse yin houdingen. Tegelijkertijd worden methodes uit Shiatsu en Canio- sacraal toegepast. Daarnaast kan indien nodig functionele osteopathie ingezet worden.

Er zijn behandelingen mogelijk van 60 en van 90 minuten.

Een telefonische intake is noodzakelijk zodat de behandelaar jouw behandeling op maat kan voorbereiden.

Yin begeleiding

75 of 100 minuten Yin Yoga les voor één tot twee personen. Dit is inclusief een intake van maximaal 15 minuten. In het gesprek vooraf kun je de begeleider laten weten aan welke klachten je wilt werken.

Als er geen klachten zijn kun je aangeven of er andere specifieke zaken zijn waar je aandacht aan wilt geven. Vervolgens ga je de mat op en krijg je Yin begeleiding voor jou op maat. Je gaat samen met je begeleider op zoek naar ruimte, je schept de voorwaarde voor je lichaam om energetische en fysieke blokkades op te heffen.

Dit is een helende les in de letterlijke betekenis van het woord

Energie behandeling

Een cadeau aan jezelf…want tijdens deze behandeling hoef je helemaal niets te doen. In gemakkelijke, zachte katoenen kleding en dan mag je de behandeltafel komen liggen.

De behandeling is erop gericht om het zelf herstellend vermogen van jouw lichaam te (her)activeren. Geen zweverig gedoe, geen acabadrabra, maar een rustige lichte energieoverdracht van de handen van de behandelaar.

Het contact bestaat uit een lichte aanraking door de behandelaar die methodes uit Cranio sacraal, Shiatsu en Reiki gebruikt. Deze behandeling kies je om lekker te ontspannen, bij fysieke of mentale klachten, bij slaapproblemen of gewoon als je je niet helemaal in balans voelt. Je kunt kiezen voor 60 of 90 minuten.

Behandelingen

Heb je interesse in een behandeling?

De inhoud van deze website is beveiligd tegen kopiëren . . .